Mit mond az ethereum társalapítója a kriptovaluták jövőjéről?

Lesz idén megint 10.000 felett a bitcoin? Melyik altcoinba érdemes invesztálni?

vitalik buterin

Mennyi ideig érdemes tartani kriptovalutát? 2018 elején másról sem szolt a kripto világ, mint hogy venni, eladni, kereskedni.

Amit most a kereskedők a legjobban várnak az valószínűleg a Bitcoin-ETF (Exchange Trade Fund). A Winklevoss-testvérek már kétszer próbáltak egy ETF-engedélyt kicsikarni az amerikai értékpapír és tőzsde bizottságtol (SEC). De eredménytelenül, szakértök szerint legkésőbb egy év múlva lenne erre esély.

Összehasonlítás: Arany ETF vs Bitcoin

Kriptovaluták a hétköznapi életben       

“Az ETF-el rendelkező kriptovaluták nem az átlagembereknek van kitalálva, hanem inkább azoknak, akik tőzsdén kereskednek”  mondja Vitalik Buterin az Ethereum társalapítója.

Nemrégiben nyilatkozott a twitteren: „Úgy gondolom, hogy túl sok hangsúly van az ETF-en, de kevés hangsúly van arra, hogy hogyan könnyítsék meg az átlagembereknek az életét, hogy 5-100 dollár értékű kriptovalutával hogyan tudjon a sarki boltban vásárolni.” ETF-ek arra lennének jók, hogy az adott kriptovalutának az árát a magasba repítse, de inkább arra kéne törekedni, hogy az átlagemberek könnyebben hozzá férhessenek bitcoinhoz, ethereumhoz vagy egyéb kriptovalutához.