Bányászás?  hogyan képzeljem el?

Leegyszerűsítve bányászat az a folyamat, amikor egy nagy teljesítményű számítógép a kapacitását használva pl. a  bitcoin hálózatnak tranzakcióit dolgozza fel. A számítógép ilyenkor egy SHA-256 algoritmust követ és bonyolult kriptográfiai feladatokat old meg.

kripto mining

Miért jó ez?

A bitcoin hálózatot a bányászok ellenőrzik, és rengetek tranzakció zajlik a blokkláncon.
Ezeket a tranzakciókat minden bányász úgy ellenőrzi, hogy egy bonyolult matematikai műveletet oldanak meg, amelynek eredményeképpen a rendszer új bitcoinokat bocsát ki a hálózatot működtető bányászok számára.

 

 

A bitcoinnak az egyik jellegzetessége, hogy nem az összes (21 millió) bitcoin van kibocsátva, hanem fokozatosan, hosszú időn keresztül van elosztva. Jelenleg 12,5 érme jár egy tranzakciós blokkért, ami négy év vagy 210.000 blokk után feleződik. Fontos az a tény, hogy a bányászok által végzett számítások maguk fenntartják ezt a rendszert, amelyben egy blokk kerül hozzáadásra minden 10 percben, a bányászok számától függetlenül.

Olvass tovább...

Altcoin-ok

Mik az altcoinok? Rengeteg kriptopénz van ma már a piacon, a többség viszont csak a bitcoint ismeri. Tweet

Aktuális árfolyamok

Top 10 kriptovaluták aktuális árfolyamai 24 órás frissítési intervallumban: Bitcoin (BTC) Ethereum (ETH) Ripple (XRP) Litecoin (LTC) Binance Coin (BNB) NEO Bitcoin Cash (BCH) EOS Bitcoin SV (BSV) Tezos (XTZ) Tweet

Mi az a Bitcoin?

A Bitcoin az első hivatalos digitális fizetőeszköz, amelyet Satoshi Nakamoto hozott létre elektronikus úton, 2009-ben. Tweet