Mik az altcoinok?

Rengeteg kriptopénz van ma már a piacon, a többség viszont csak a bitcoint ismeri.

Mi van a többi kriptopénzzel? Mik azok az altcoinok?

altcoin logok

Az altcoin (alternative coin ) kifejezés minden olyan kriptovalutát jelöl, amely a bitcoin után keletkezett.

Ide tartozik az ethereum, litecoin, ripple, bitcoinCash, dash, monero, zcash stb..

Miért kellenek altcoinok?

A bitcoin jelenleg a legbefolyásosabb, legerősebb, de egyben a legidősebb kriptovaluta, és nem tökéletes, úgy nevezett első generációs kriptovaluta. Általában altcoinok a bitcoin gyengepontjait próbáljak tovább fejleszteni.
a ripple például gyorsabban bonyolitja le a tranzakciókat. A monero és a dash úgynevezett privacy coinok és az anonimitásra összpontosítanak.

Jelenleg több ezer altcoin létezik, de csak egy maréknyi altcoin van, akik nagyobb táborral rendelkeznek.
Az altcoin népszerüségét a piaci kapitalizáció által lehet megmérni.

A piaci kapitalizáció (market cap) azt jelzi, hogy az adott altcoin piaca mekkora dollárban kifejezve, tehát mekkora a szóban forgó digitális valuta számszerűsített piaci értéke. Alapul veszik a forgalomban levő coinok számát, és azt megszorozzák a dollár váltási rátájával.

Például 17 millió bitcoin van most forgalomban, és egy Bitcoin kb 6.200 USD, akkor a piaci kapitalizációja 105  milliárd USD-nek felel meg.

Régen a bitcon piaci kapitalizációja a teljes piac 90%-át tette ki. Ma, ahogy egyre több altcoin jelenik meg és egyre nagyobb értéket képviselnek, a bitcoin piaci kapitalizációja mára 53%.

 

 

Mi az a bányászás?

 Bányászás?  hogyan képzeljem el? Tweet

Aktuális árfolyamok

Top 10 kriptovaluták aktuális árfolyamai 24 órás frissítési intervallumban: Bitcoin (BTC) Ethereum (ETH) Ripple (XRP) Litecoin (LTC) Binance Coin (BNB) NEO Bitcoin Cash (BCH) EOS Bitcoin SV (BSV) Tezos (XTZ) Tweet

Mi az a Bitcoin?

A Bitcoin az első hivatalos digitális fizetőeszköz, amelyet Satoshi Nakamoto hozott létre elektronikus úton, 2009-ben. Tweet