A brit napilap Daily Express ma erősítette meg, hogy Bitcoin határidős ügyletet indít a világ második legnagyobb tőzsdéje.

 A Nasdaq hivatalosan is Bitcoin határidős ügyletet indít. A hír hallatán a kripto közösség nem csak egy további határidős ügyletet várhat, hanem egy szélesebb elterjedést is és ezzel együtt új tőkét biztosíthat a kripto piacnak. A Nasdaq a világ második legnagyobb tőzsdéje és ezzel egy nagyon fontos lépést tenne a kripto piac fejlődésének.

A brit cikk arról tanúskodik, hogy hivatalosan is meglett erősítve a határidős ügylet a Nasdaq hivatalos oldalán.

A Nasdaq sajtó részleg alelnöke Joseph Christinat azt nyilatkozta:

„Listázva lett egy Bitcoin határidős ügylet és a jövő év első felében fog elindulni.”

Christinat még hozzá fűzte, hogy még várnak a zöld jelzésre a Commodity Futures Trading Commission-tol (CFTC). Az alelnök bizakodó, mert gyakorlatilag minden dokumentum alá van írva az ügylet elindításához.

David Cheetham a Londoni XTB elemzője a hír hallatán azt nyilatkozta a Daily Expressnek:

„Úgy hangzik, mintha a Nasdaq már egy jó ideje dolgozna a határidős ügyleten. Ami azt jelenti, hogy ez nem egy hirtelen döntés – ez egy komoly megfontolt terv a Nasdaq részéröl, ami elhozhatja a trendfordulót.

Szerte a világon nagy izgalommal követték listázással kapcsolatos híreket. Sokan úgy gondolják, hogy a Nasdaq-listázás után sokkal több figyelmet fog kapni a Bitcoin a mainstream médiában, ami friss impulzusokat adhat a befektetőknek, hogy felfelé nyomják a Bitcoin árát.

 

Forrás: base58.de