Az Accubits Technologies amely blokklánc megoldásokat kínál szerte a világon, elindítja a Chainsat nevű űrprogramját. A küldetés, amelynek célja a világ első vállalati blokklánc-műholdas elindítása. A projekt elindításának egyik oka Jithin szerint az, hogy lehetővé tegyék a magánvállalkozások számára, hogy biztonságos hálózaton keresztül osszák meg adataikat. A meglévő blokklánc-kommunikációs csatorna megköveteli a vállalatoktól, hogy a hagyományos internetet használják, amely nem felel meg biztonsági igényeiknek. További korlátozás az alacsony internet-kapcsolat a vidéki területeken, mint például Észak-Indiában.

A műholdas hardver alkatrészeket a DI Invest, a svájci székhelyű cég szállítja. A blokklánc technológiát az ATROMG8 5.0. MixNet Super Structure és az Enterprise Accelerator biztositja . Üzleti szempontból a misszió sikeres végrehajtása elősegítené Jithin-t a blockchain technológia népszerűsítésében vállalkozások és más pénzügyi intézményei között, különösen India elhanyagoltabb területein.

„A műholdas fejlesztés folyamatban van, és kérelmeket küldtünk az eredeti szabadalmak beszerzésére. A főkönyvi kommunikációhoz használt tervezés és szoftver már elkészült. Arra számítunk, hogy 2021 januárjáig elindítjuk az első szatellitet ”

mondta Jithin az Accubits társalapítója.

Bár 2016-ban és 2017-ben hihetetlen őrület keringett a blokklánc technológia körül, a vállalatok és pénzügyi intézmények, például a bankok még mindig nyitottak, hogy alkalmazzák az új technológiát, de attól tartanak, hogy az érzékeny információkat megtámadhatják hackerek, mivel a hagyományos internetet használják

Ennek ellenére az első blokklánc műholdat az Accubits a következő évben lövik fel Elon Musk és a Space-X segítségével. Utána további hét műhold követi, hogy a kommunikációs csatorna hatékonyabb és gyorsabb legyen. Körülbelül 16 percig tart, amíg egy műhold üzenetet küld. Tehát az üzenet nem valós időben továbbítható. Az összes műholdas épület költsége 10 millió dollár lesz.

forrás:

https://inc42.com