Egyre több egyetemistának van kriptovalutája

A Coinbase nemrégiben egy közvélemény kutatást készitett az amerikai egyetemeken, ahol felmérték mennyien érdeklődnek kriptovaluták iránt. Az eredmények arra következtetnek, hogy az amerikai egyetemisták több mint 18%-a birtokol kriptovalutát mint például bitcoin vagy ethereum. A diákok minimum egy kurzuson voltak, ahol kriptovaluták és blokklánc volt a kurzus tematikája.

Egyre több diák veszi igénybe a kripto képzéseket.

Az egyetemisták profitálni fognak, ha ezen a területen tanulnak „

David Yermack, Stern Business School

Amikor Yermack 2014-ben először indított blokklánc kurzust csak 35 diák jelentkezett. 2018-ban már 230 diák érdeklődött.

A kereslet növekszik, magán és vállalati szinten egyaránt. Miután a diákok megértették a blokklánc mögötti technologiát igy nagyobb eséllyel tudnak elhelyezkedni. Több egyetem is úgy látja, hogy a blokklánc technológia egy olyan szakterületté fog válni, ami komoly szakképzést fog igényelni és gondolkodnak, hogy még több hangsúlyt fektetnek erre a területre.

A Coinbase és a Qriously analizálta a kurzusokat a világ 50 legjobb egyetemén.

A felmérés szerint 42% az egyetemeknek legalább egy kurzusa van ahol blokklánc és kriptovaluta a tematika, a maradék 22%-nál egynél több kurzust is ajánlanak.