Blockchain, mint technológia, rendkívül képes átalakítani az egészségügyi teret, így a betegeket közvetlenül az ökoszisztéma tetejére helyezi. Blockchain az egészségügyben növelheti az orvosi adatok biztonságát, átjárhatóságát és privát szféráját. Lehetősége van új modellt kínálni az egészségügyi információk cseréjére azáltal, hogy biztosítja az elektronikus egészségügyi nyilvántartások biztonságát és hatékonyságát.

Blockchain az egészségügyben – ATROMG8

A koncepciója az egészségügyben gyorsan bővül, és az AtromG8 egy ilyen projekt. Lényegében ez egy egyedülálló ökoszisztéma, amelyet úgy terveztek, amit fejlett szoftverekre építettek. Az AtromG8 lényegében egy decentralizált tranzakciós platform, amely támogatja a digitális tokenek valós idejű tranzakcióit. A projekt a valós idejű kommunikáció, az oktatás, a fizetések és egyebek támogatására indult, miközben biztosította a tranzakciók teljes titkosítását és biztonságát.

Legutóbbi partnerség

Az Accubits Technologies közreműködésével az AtromG8  egy méretezhető és robusztus rendszert tervezett, amely a saját blokkláncán használható. Ez a blokklánc ötvözi az EOS algo-t, a MixNet kommunikációs keretrendszert, valamint a LOKI által elindított LLARP routingot, amely erőteljes hangsúlyt fektet az adatvédelemre és a magánszférára. A közelmúltban az indiai Keralai Egészségügyi Minisztérium az AtromG8 blokkláncát választotta az E-egészségre épülő kísérleti projektjéhez. Ez a projekt eredetileg csaknem 35 millió ember egészségi állapotának megőrzését tervezi az ATROMG8 decentralizált blokkláncon, amely rendkívül biztonságos, ahelyett, hogy ugyanezt tárolná bármely központosított rendszerben, amely hajlamos az adat- és biztonsági megsértésekre. Az E-egészségügy kísérleti projekt elsődleges célja, hogy minden beteg számára biztosítsa a legmagasabb szintű adatbiztonságot, valamint az adatok hozzáférhetőségét az orvosi dokumentumok számára.

Mi az a Blockchain?

Mielőtt megértenénk, milyen előnyökkel járhat az egészségügyben a blokklánc technológia az orvosi cégek és szakemberek számára, fontos megérteni a blokklánc fogalmát. Egyszerűen fogalmazva, a blokklánc egy elosztott főkönyvi rendszeren alapul, amely képes tranzakciós rekordok tárolására. Pontosabban: a blokklánc a P2P-tranzakciók megváltoztathatatlan és megosztott rekordjaként működik, amelyek egymással összekapcsolt tranzakciós blokkokból épülnek fel, valamint egy főkönyvben tárolódnak. A Blockchain bevett kriptográfiai módszereket használ annak lehetővé tételére, hogy a hálózat minden résztvevője információkat tárolhasson, megtekinthessen és cserélhessen, anélkül, hogy befolyásolná a különböző felek közötti bizalmat. Így a blockchain rendszerben nincs központosított jogosultság, ehelyett a tranzakciós rekordokat különböző hálózati résztvevők között terjesztik és tárolják.

Ami az egészségügyben alkalmazott blokklánc technológiát illeti, segíthet a számítógépes rendszerek adatcserében és felhasználásában rejlő képességek valódi értékének feloldásában (azaz az interoperabilitást). Leegyszerűsítve: a blokklánc-technológián alapuló rendszerek képesek csökkenteni vagy megszüntetni a meglévő közvetítők költségeit és találkozását. Az egészségügyben blokklánc szélesebb körű hatással van az érdekelt felekre, amelyek az egészségügyi rendszer részét képezik. Ezt a technológiát kihasználva az egészségügyi cégek és szakemberek összekapcsolhatják a széttöredezett rendszereket, betekintést nyerhetnek, valamint javíthatják az egészségügy valódi értékének megítélését. A jövőben az elektronikus egészségügyi nyilvántartások országos szintű blokklánc-rendszere elősegíti a hatékonyság növelését, valamint a betegek jobb egészségügyi eredményeinek támogatását.

A Blockchain orvosi adatok tárolásának szükségessége

Az egészségügyi szakemberek akkor tudják a legnagyobb teljesítményt elérni, ha biztonságosan megszerzik és kiadják az egészséggel kapcsolatos információkat. A meglévő központosított globális orvosi nyilvántartási rendszert túlnyomórészt digitalizálják, és továbbra is bizonytalan, mert a cégek létfontosságú orvosi adatokat továbbítanak a rendkívül összeférhetetlen platformok között. Folyamatosan növekvő betegszám mellett és az indiai egészségügyi és családjóléti minisztérium által meghatározott elektronikus egészségügyi nyilvántartás (HER) politikája szerint az egészségügyi szolgáltatóknak rendszeresen kezelniük kell nagyobb mennyiségű egészségügyi adatot.

Így az adatmennyiség növekedése minden év múlásával megnehezíti az orvosi klinikák és kórházak számára az adatok / információk biztonságos feldolgozását és tárolását. Számos probléma merül fel az egészségügyi információk továbbításával és tárolásával kapcsolatban. Minden orvosi intézmény vagy orvos, a beteg kommunikál vagy kölcsönhatásba lép, általában megőrzi az összes egészségügyi információ / adat másolatát. Ennek eredményeként a szabadalmaztatott módszerek, valamint az egészségügyi adatvédelmi és biztonsági törvények rendkívüli kihívást jelentenek az egészségügyi ellátás számára, akik számára nehéz megosztani vagy koordinálni az információkat az egészségügyi szakemberek között.

Blockchain az egészségügyben – Itt jön képbe az AtromG8!

Az egészségügyi adatok tárolása az AtromG8 decentralizált blokklánc segítségével segíthet átalakítani ezt a forgatókönyvet, és ez lehetővé teszi az adatok / információk egyszerű megosztását egy megbízható platformon / hálózaton. Az AtromG8 blokklánc technológia terjeszthető és megváltoztathatatlan orvosi információs rekordokat hoz létre, amelyek tovább osztják a P2P-t a hálózat adatbázis rendszerei között. Így a technológia biztonságos módon rögzíti a digitális események nyilvántartását, így nehéz megismerni vagy megváltoztatni az adatokat, amíg azok a címzetthez nem jutnak. Pontosan ezért az AtromG8 egyik legfőbb előnye, hogy az adatbiztonság fenntartásának és fenyegetésekkel szembeni védelem koncepciójára épül.

Ennélfogva, amikor az orvosi adatokat a blokkláncon tárolják, egyetlen megbízható orvosi nyilvántartás, valamint releváns orvosi adatok maradnak szükség esetén. Az adatok megváltoztatása egyetlen főkönyvben ugyanúgy változik a blokklánc minden egyes blokkjában. Ennek eredményeként mindenki, aki rendelkezik hozzáféréssel, azonnal megtekintheti ezeket a változásokat. Szélesebb hozzáférés van a megosztott forrásokhoz is, mivel az adatok több főkönyv között oszlanak meg, és így további orvosi szakemberek számára is hozzáférést lehet biztosítani.

Leegyszerűsítve: az egészségügyi adatok drámai módon javíthatják az egészségügyi szakemberek közötti együttműködést, ezáltal egyszerűsítve az ellátást, és javítva az egészségügyi eredményeket.

Biztonságos információmegosztó rendszerek, amelyek lehetővé teszik mind az egészségügyi szolgáltatók, mind az érintett szervezetek számára annak ellenőrzését, hogy az adatok helyesek-e vagy sem, fontosak-e a megfelelő orvosi szolgáltatások biztosításához. Pontosan itt lehet hatékonyan használni a blokkláncot, mivel óriási előnye van az adatok integritásának. Amikor az adatokat rögzítik és titkosítják, nehézkessé válik azok megváltoztatása vagy eltávolítása. Az egyik módja annak, ahogyan a blokklánc biztonságos módon megközelíti a felvételt, valamint az adatok megosztását, avagy az adatokat / információkat lehorgonyozza a nyilvánosan elérhető blokklánchoz. Ez a módszer magában foglalja az adatok integritásának bizonyítását. Ennek a bizonyítéknak a felhasználásával a felhasználók ellenőrizhetik az információk / adatok időbélyegét és így nem igényelnek harmadik felekre való támaszkodást.

Az egészségügyi nyilvántartásoknak ez a blokkláncba való átmenete elősegíti a rendkívül érzékeny adatok / információk cseréjét, valamint tárolását. Az orvosi információk elosztása az elosztott hálózatban, amely számos átjárót, valamint felhasználói validációt tartalmaz, lehetővé teszi a legnagyobb biztonságot a felhasználók felhatalmazása mellett. Ez az átmenet lehetővé tenné a betegek legmagasabb szintű magánéletét, és növelné a prevenciós gyógyszerekkel kapcsolatos tudatosságot közöttük.

Rendkívül biztonságos kommunikáció

Mindannyian tudjuk, hogy a kommunikáció fontos a társadalom növekedése és terjeszkedése szempontjából. Az AtromG8 kommunikációja teljesen privát, mivel az ökoszisztéma modern technológiákat alkalmaz, amelyeket megbízható cégek kínálnak a piacon. Tagjának az AtromG8 egyedülálló megoldást kínál a MixNet körül, amely maximális biztonságot kínál különböző mechanizmusok révén, valamint metaadatokat is tartalmaz a védelmi rendszerükbe.

Ettől eltekintve az AtromG8 és az Accubits Technologies közötti partnerség segítette a céget, hogy elindítsa a világon a világ első vállalati blokklánc-alapú műholdját. Ennek a műholdnak az a küldetése, hogy egy alacsonyabb föld körül keringő (12 kg-os) műholdat küldjön egy vállalati alapú főkönyv létrehozására, amely lehetővé teszi a biztonságos tranzakciókat a következő generációs IoT és pénzügyi rendszerek számára. Ez a misszió, más néven Chainsat, 2021 második felében felküldi a műholdat a Föld pályájára.

következtetés

Összefoglalva, nem lehet tagadni, hogy az egészségügyben a blockchain óriási lehetőségeket kínál a bonyolultságok csökkentésére, lehetővé téve ezzel együttműködés, valamint biztonságos és változhatatlan információk létrehozása. Emellett az AtromG8 egy biztonságos és mindenütt jelenlévő hálózat, minden résztvevő és még sok más hitelesítésének követelményeivel foglalkozik, egy rendkívül biztonságos, privát és teljes mértékben átjárható ökoszisztéma kiépítésével.

Forrás: platinumcryptoacademy.com