Az Egyesült Államokban lévő Accubits Technologies kifejlesztette a világ első blokklánc covid19 trackert az Atromg8 közreműködésével. Az Accubits elsősorban az Mesterséges intelligenciára és a blockchain technológiára szakosodott, és kormányokat, startup vállalkozásokat és Fortune 1000 cégeknek kínál termékfejlesztési szolgáltatásokkal.

Rebuild The Chain projekt egy pandémia menedzsment rendszer, amely lehetővé teszi a betegség terjedésének korai felismerését. Lehetőségeket kínál a terjedés elleni küzdelemre, valamint egy egészségügyi kártyán alapuló hozzáférési rendszert, amely újjáélesztheti a megviselt gazdaságot.

Digitális egészségügyi kártyák

A rendszer digitális egészségügyi kártyákat készít, és a felhasználóhoz rendeli a közelmúltbeli tevékenységeik, ( pl. azok a helyek, ahol tartózkodott vagy az emberekkel, akikkel kapcsolatba lépett, stb…) Az egészségügyi kártya öt különféle színkóddal mutatja a felhasználó veszélyességi szintjét és ezzel segítheti a közösség, munkaadó vagy a hatóságok munkáját. Az alkalmazással a polgárok követni tudják, merre a találhatóak a nagyobb gócpontok és egyedi “virtuális kerítést”(geofencing) készít, hogy elkerülhessék a veszélyesebb területeket.

ADATBIZTONSÁG
A platform a legmodernebb blokklánc technológiával biztosítja a felhasználók személyes és egészségügyi adatait, így biztosítva GDPR előírásait. Az AtromG8 a RebuildTheChain blokklánc-partnere. Az AtromG8 egy egyedülálló multi-DLT blokklánc-hálózat, amely innovatív MixNet 5.0 alapon működik. A modern technológia különböző területein nemzetközi szakértők által felépített ökoszisztéma, amely megteszi a következő lépést az emberi kommunikáció és a digitális fejlődés területén. A svájci székhellyel rendelkező cég tagjai 12 különböző országban vannak világszerte.
A Hackernoon nemrégiben elismerte az Atromg8-et a tíz legjobb blokklánc-hálózat egyikének.

Forrás:

https://rebuildthechain.com/index.html#curve

Atromg8:
https://atromg8.com/