Stabilizálodik a bitcoin. lehetséges az adaptácio?

A múlt héten stabilabb volt a bitcoin árfolyama, mint az önjelölt US-dollár másolat TETHER-nek. A bitcoin azt mutatja – összehasonlítva más altcoinokkal, hogy kezd túlnyomóan ingadozás rezisztenssé válni. Ez befektetői szemmel nézve eléggé egyhangúnak tűnhet, de adaptálás szempontjából nézve viszont pozitívan hat a kriptovalutára.

0,5% mínusz 24 órában, 0,2 százalékos heti mínusz – ezek az adatok nem a „stabil” TETHER-hez (USDT) köthetök, hanem a piacvezető bitcoinhoz. A Tether ugyan erre az időszakra egy 24 órás +1,5%-ot tud felmutatni, de a heti 1,5% minuszt már nem tudja a szőnyeg alá söpörni.

stabilabb a bitcoin mint a hírneve

A Tether ingadozásától függetlenül, folytatódik az a trend, hogy a bitcoin egy válságbiztos kriptovaluta. Hosszú heteken át észrevehető, hogy a bitcoin árfolyam csak minimálisan ingadozott.

Ha megfigyeljük az altcoinok árfolyamát, akkor a top 10 altcoinbol csak az XRP tudta a legjobban tartani magát -5%-kal, amig Cardano vagy Bitcoin Cash a legnagyobb vesztese a hétnek, ahol csaknem 10-11%-ot veszített értekéből.

Lassan feltehetjük azt a kérdést, hogy nem lenne e jobb, ha a bitcoin az euroval vagy a dolláral lenne egy sorban, mint az Ethereummal vagy Moneroval. A csökkenő volatilitás legalább is ezt mutatja. Ezek nagyon pozitív hírek a bitcoin adaptálással kapcsolatosan. Legvégül az lenne az alapgondolat a kriptovalutának, hogy egy fizetési alternatívát adjon a fiát valutákkal szemben.

Ezt nagy valószínűséggel Jimmy Song is igy látja. Múlt héten nagy feltűnést keltett amikor a bitcoin tulajdonosoknak azt javasolta, hogy kripto hitelkártyával fizessenek a jövőben.

forrás: BTC-ECHO 2018.10.17