Az ATROMG8 egy olyan decentralizált platform, amely létrehozásához a saját fejlesztések mellett több különböző open source projektet is felhasználtak.

Elsődleges célja, hogy több blokkláncot kezelni képes ökoszisztémát hozzanak létre a segítségével.

Amellett, hogy magas titkosítással rendelkező üzenetküldő és fájlmegosztó alkalmazásként is szolgál, védi a metaadatokat is, de akár repülőjegyet és utasbiztosítást is vásárolhatsz rajta keresztül.

Ahhoz, hogy ez tényleg olyan biztonságos legyen, ahogyan a napi üzletmenetet ezen keresztül bonyolító felhasználók és cégek szeretnék, az úgynevezett MixNet Szuperstruktúrát használják.

A gépházba belesve több különböző technológiai megoldás ötvözetét találjuk, amelyek így együtt hatékony rendszert alkotnak. Az elérhető funkciók skálája széles.

A platform saját utility coinnal is rendelkezik, amely AG8 néven fut, és a szolgáltatások egy részéhez szükséges. Emellett ezzel tudunk fizetni a hálózat üzemeltetéséért a csomópontoknak.

A hálózatot magát minden típusú eszközön elérni, desktop és mobil verzió is létezik belőle, ATROMG8, Atrom Gate néven.

A biztonság, a sebesség és az adatvédelem került a fókuszba. Ez utóbbi talán nem is meglepő, figyelembe véve az utóbbi évek adatvédelmi botrányait.

A rendszer a Super Structure 5.0 verzióját használja, a csomópontok és a hálózat résztvevői a munkájukért cserébe jutalmazásban részesülnek.

A projekt maga mindenesetre egy nem-hagyományos próbálkozás, hogy összehozzák a digitális platform igényét a valós idejű, biztonságos tranzakciókat kínáló ökoszisztémával, amellett, hogy a hétköznapi kommunikációra is lehetőséget biztosít.

Ezzel tulajdonképpen közvetítőként működik a különböző tranzakciókhoz, egyfajta kapcsolódási pontként. A résztvevők anélkül tudnak hatékonyan kommunikálni, vagy értéket továbbítani, hogy aggódniuk kéne az adataik, vagy akár a metaadatok miatt.

A résztvevők számára lehetővé válik, hogy megtudják, ki akarja megnézni az adataikat, és hogyan akarják azokat felhasználni. A mai technológiaközpontú környezetünkben ez a fajta biztonság bizony fontos.

 

Accubits partnerkapcsolat

Az Accubits ismert név a tech-szektorban, az Atromg8 pedig bekerült az Üzletfejlesztési Programjukba az általuk épített MixNet Szuperstruktúra miatt. Így Az Atromg8 több nagy nevű blokklánc-projekttel kerül közelségbe, mint a ChainSat, ISDP vagy a Rebuild the Chain.

Az Accubits még január végén jelentette be a Kerala államban, Indiában rendezett Űrtechnológiai Konklávén, hogy saját, blokkláncot futtató műholdat bocsátanak fel.

Az alacsony orbitális pályán keringő műhold, és az azon futó blokklánc segítségével biztonságos kapcsolatot tudnak kiépíteni a következő generációs pénzügyi és IoT eszközök számára.

A Chainsat névre keresztelt projekt várhatóan 2021 első negyedévében indul.

A rendszer több különböző sávszélességgel is működni fog, és a fedélzeti tárhely várhatóan 4 terabájt lesz.

A projekt mögé komoly nevek álltak be, a legismertebb talán Herbert Sterchi, veterán kriptográfus, Ethereum-fejlesztő, a Thomson Reuters korábbi vezetője.

Ő jelenleg a Consensys vezetőségi tagja is, emellett tölti be az Atrom elnöki tisztségét.

Néhány név, akiket még megtalálunk a csapatban: Jorge Sebastiao, mint kiberbiztonsági szakértő, Andrei Pereira marketing-guru, és William Nonnis vezető fejlesztő, korábbi olasz Védelmi Minisztériumi tisztségviselő.

Emellett a csapat számos további taggal is bír, a honlapon jobban meg tudjuk ismerni őket, amennyiben igény lenne ilyesmire.

Az Atromg8 számára könnyen teljesíthetők a svájci jogi követelmények, és így a barátságos üzleti, törvényi környezetben hatékonyan lehet fejleszteni a szolgáltatásokat.

Ami még pozitív lehet, a cég a tranzakciós jutalékokból származó bevételeinek 10%-át jótékonysági célokra ajánlja fel.

 

Forrás: www.coinpressmedia.com