A közösségi média platformok az egyik legnépszerűbb alkalmazások szerte a világon. A közösségi média felhasználói számát ma körülbelül 3 milliárdra becsülik, a szakértők előrejelzése szerint ez a szám a közeljövőben még magasabb lesz.

Összekapcsolódás a blokklánc technológia a közösségi médiával.

Az elmúlt években egyre több vállalat azon dolgozott, hogy javítsák a közösségi média hálózatokat annak reményében, hogy több felhasználót szerezzenek. Ez vezetett a decentralizált platformok megjelenéséhez az egész világon. A fejlesztők kipróbálták az elosztott főkönyvi technológiát, a blokkláncot és annak technológiáit, mint például a kriptovalutákat vagy intelligens szerződéseket annak érdekében, hogy jobb platformokat hozzanak létre. Ez vezetett a blokklánc alapú közösségi média hálózatok megjelenéséhez. Az egyik figyelemre méltó trend a decentralizált közösségi média platformoknál az, hogy megoldják az adatvédelmi kérdéseket.

Hogyan oldja meg a blokklánc a közösségi média adatvédelmét?

A közösségi média fő hátrányai a személyes adatvédelem, a privát szféra és az információk tulajdonjogának elvesztése. A szociális média platformok létrehozását kezdetben nagy örömmel fogadták, mivel sokan izgatottak voltak, hogy kapcsolatba lépjenek a külvilággal. Abban az időben azonban sokan nem tudták, hogy e platformoknak az volt az egyik fő bevételi forrásuk, hogy a felhasználó adatait harmadik személyeknek értékesítsék az „ingyenes” szolgáltatásért cserében.

Például a Facebook most hozzáférést biztosít a személyes adatokhoz és egyéb adatokhoz a WhatsApp alkalmazáson keresztül. Egy másik, a Snapchat, amely régen büszke volt a névtelenségre, most nyomon követi az összes felhasználói adatot és képet. Ez súlyos veszélyt jelent a felhasználók magánéletére.

Sőt, a közösségi médiában közzétett tartalom nagy részét egyre inkább politikai haszonszerzésre használják, valamint az eltérő vélemények megfékezésére. Decentralizált konszenzus mechanizmusaival a blokklánc közösségi média platformjai nagyobb adatvédelmet biztosítanak. A Blockchain technológia lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy privát tranzakciókat végezzenek. Csak a feladó és a címzett ismeri a tranzakció tartalmát. Ez az online adatvédelem egyik legmagasabb szintje.

 

A szociális média új birodalma – amit tudnod kell

Az elmúlt években megnőtt a decentralizált közösségi médiáknak a száma, amelyet általában Blockchain közösségi médiáknak hívnak. A platformok kihasználják a mögöttes decentralizált Blockchain technológiát, hogy minden interakcióhoz lehetővé tegyék a végpontok közötti titkosításokat. A közösségi média ezen új birodalma olyan egyedi jellemzőkkel rendelkezik, mint például a felhasználók és a szolgáltatók közötti intelligens szerződések használata.

Általában az új közösségi hálózatokat úgy hozták létre, hogy kiküszöböljék a központi rendszerek által előidézett torzításokat. A hagyományos közösségi médiákban a szolgáltató ellenőrzi az összes funkciót, amely sokak számára összefonódási aggodalomra adhat okot, különös tekintettel a privát szféra védelmére. Mivel a blokklánc jellegénél fogva decentralizált, ez jobb alternatívát biztosít a közösség számára, mivel a szolgáltató lemond az irányítás hatalmáról.

A magánszféra mellett a blokklánc alapú platformok segítettek ellenőrizni miként alakul át a felhasználó árucikké. A blokklánc alapú közösségi média platformok eltávolították a felhasználókat mint termék, ami a hagyományos közösségi médiában bevett folyamat. Ennek oka az, hogy a peer-to-peer hálózat és a végpontok közötti titkosítás megakadályozza a felhasználókat abban, hogy a felhasználói adatokat harmadik feleknek továbbítsák. Ez azt is jelenti, hogy a decentralizált közösségi hálózatokkal rendelkező felhasználóknak a platformok használatához nem kell megvásárolniuk harmadik féltől származó alkalmazásokat, mint például hirdetésblokkolókat.

A blokklánc alapú platformok jó bevételi forrásnak bizonyultak a tartalom újrakreálók számára. A platformok jutalom forrássá is váltak azáltal, hogy jutalmat kapnak a tartalom készítők a közzétett munkáért cserébe. Harmadik feleknek való kizárásával a tartalom készítők méltányos jövedelmet kereshetnek erőfeszítéseikért. Ezen túlmenően több ember vesz részt különféle tevékenységekben, mivel sok decentralizált közösségi platform jutalmazási rendszerrel rendelkezik, hogy több felhasználót csábítsanak a platformra. Sokan a házon belüli kriptovalutákkal jutalmazzák a felhasználókat a különféle közösségi tevékenységekért

A közösségi média javítását szolgáló legjobb 5 blokklánc projekt

Jelenleg számos blokklánc alapú közösségi médiaplatform létezik. Ebben a cikkben azonban a legígéretesebb projekteket vesszük górcső alá.

Atromg8

Az Atrom hálózatot úgy hozták létre, hogy nyitott és védett ökoszisztémát biztosítson, amely egy erős fizetési kapuval van integrálva. Az Atrom hálózat a biztonságos és decentralizált műveletekkel azonosított globális digitális átalakulás ötletére épül. Az adatvédelem és biztonság könyörtelen újításai révén a hálózat hatékony összekötő csatornává vált magánszemélyek és szervezet számára. A platform a legnagyobb védelmet a metaadatok élveznek.

A platform az ATROM (AG8) Utility Coint használja digitális valutaként az ökoszisztéma belüli tranzakciókhoz.

Indorse 

Ez egy professzionális blokklánc alapú platform, amely az Ethereum hálózatára épül. Az Indorse hasonlóan működik, mint a LinkedIn, lehetővé téve a felhasználók számára profilok fejlesztését, tartalom létrehozását és a hozzájárulások kifizetését. A platform célja, hogy az adatok teljes tulajdonjogát adja a felhasználóknak, ezzel növelve  képességeik kihasználását.

Az Indorse megadja a felhasználóknak a tartalomhoz és kompenzációhoz való jogaikat. A platform arra is ösztönzi a felhasználókat, hogy megmutassák képességeiket, amiért lenyűgöző jutalmakat kaphatnak.

A felhasználókat IND tokenekkel jutalmazzák, amelyekkel kereskedelemre vagy szolgáltatások vásárlására lehet felhasználni, ideértve az érvényesített kapcsolatokkal rendelkező vállalati elérhetőségeket.

Steemit

A Steemit az egyik vezető blockchain alapú közösségi média platform, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy élvezzék mind a Facebook, mind a Reddit funkcióit. Az egyik legkorábbi blokklánc közösségi média platform, amely elérhető a piacon.

A nyílt forráskódú platform a Steem blokkláncon fut. Lehetővé teszi a tartalom gyártók számára, hogy fizetést kapjanak a tartalmukért, beleértve posztok, képek, videó és zene tartalom megosztásért.

Az egyik figyelemre méltó dolog a platformon, hogy létrehozza a Steemit valuta egységeket, és automatikusan elosztja azokat a felhasználók számára. A pénznem elsősorban az íróknak és a tartalmi kurátoroknak jár, akik aktívak a platformon.

A felhasználók fizetéséhez a platform egy “upvote” és egy “downvote” rendszert használ. Ez azt jelenti, hogy minél több upvote-ot kap a tokenekért, annál többet fizetnek a rendszer. Végül Steemit meghökkentő, 6 millió tranzakciót ígér másodpercenként, ami magasabb, mint a Bitcoin és az Ethereum jelenlegi TPS-je.

Hive

A Hive egy új blokklánc, amely a Steemit blokkláncának hard fork-jaként keletkezett, miután a TRON megszerezte a Steemit-et. A Hive azon kevés teljesen független platform közé tartozik, amelyet egy felhasználói közösség épít. Azért hozták létre, hogy egy decentralizált közösségi hálózati központot fejlesszenek ki.

Nevezetesen, hogy Hive közösségi média funkciói nagyon hasonlóak Steemit funkcióihoz. Hive kódjának azonban van olyan módosítása, amely további fejlesztéseket tesz lehetővé az elkövetkező hónapokban.

Voice

A Voice egy közelgő szociális média platform, amely az EOS blokkláncon épül fel. A Voice átlátható platform létrehozásával foglalkozik a felhasználók számára. Kripto jutalmakat kínál a tartalom alkotóinak Voice Token formájában.

Annak ellenére, hogy az év elején indították, a platform meglehetősen sok követőt szerzett.

A legújabb szociális hálózat, amely megváltoztatja a játékszabályokat – Atromg8 hálózat

Lista elején az Atrom Network áll, más néven ATROMG8, az egyedülálló Multi-DLT és Blockchain Landscape, amelyet egy Innovatív MixNet 5.0 Super Structure táplál. A MixNet 5.0. Super Structure-t a modern technológia különböző területein működő nemzetközi szakértők építették az emberi kommunikáció és a digitális fejlődés javítása érdekében.

Az ATROMG8 ökoszisztéma több projekt kombinációja egy rendszeren belül. Különböző projektekkel rendelkezik, ideértve a digitális üzenetküldőt, a tranzakciós átjáró szolgáltatást vagy az International Digital Student Pass (IDSP).

Az ATROMG8 partner a CHAINSAT projektben, amelynek célja az első vállalati blokklánc-műhold elindítása. A műholdaknak az a célja, hogy egy vállalati blokklánc-főkönyvet hozzanak létre, amely biztonságos tranzakciós hálózatot tesz lehetővé a következő generációs pénzügyi és IoT rendszerek számára.

Az ATROMG8 ökoszisztémát egy szakértői csoport vezeti, köztük Herbert Sterchi, a Thomson Reuters korábbi vezérigazgatója vagy Jorge Sebastiao, aki a Huawei technológiai óriás CTO-jaként szolgált.

A Platformjuk egyedi tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek különböznek a többi közösségi platformtól.

Ide tartozik a:

Kommunikáció

Ideális esetben a kommunikáció elengedhetetlen minden társadalom számára. A technológiai fejlődés az elmúlt évtizedben nagyban előrehaladt. Fontos szempont, hogy ezen technológiák felhasználásával az ATROMG8 saját kommunikációs csatornát hozzon létre a felhasználók számára. A platform reméli, hogy megbízható kommunikációs csatornát hoz létre vállalatok és hétköznapi fogyasztók között.

Nevezetesen, az ATROMG8 ezt a megoldást a MixNet használatával tudja biztosítani, amely különféle mechanizmusok révén hozza ki a maximális biztonságot, és még a metaadatokat is beépíti a biztonsági mechanizmusba.

Fizetési kapu

A pénzügyi szektor folyamatosan változik, mivel a jobb innovációk napról napra növekednek. Az ATROMG8 intenzíven foglalkozik ezekkel a fejleményekkel, és együttműködött tapasztalt partnerekkel, akik megoldják a problémát. Nem számít hogy gyors tranzakciók, számlák fizetése, vagy különféle devizák közötti váltás, az ATROMG8 mindent biztosít egy biztonságos környezetben.

Ökoszisztémák

A folyamatban lévő válságok, a COVID 19 járvány megmutatta az emberek számára az ökoszisztémák fontosságát a társadalomban. Nevezetesen, az ökoszisztéma csak akkor hasznos, ha megfelel a közösségi igényeknek. Az ATROMG8 felismerte ezt, és a nemzetközi csapattal létrehozta a COMG8 ökoszisztémát. Ez az ökoszisztéma 2020. szeptember 11-én indul életbe. A platform azt reméli, hogy az ökoszisztéma elősegíti a jobb környezet megteremtését az egész népesség számára.

Miben különbözik az ATROM Network a többitől?

ATROMG8 javítani akar a jelenlegi kínálaton abban, ahogyan kommunikálunk és értéket cserélünk egy teljesen új szinten. Az Atrom biztonságos környezetet hoz létre, amely lelkiismeretes az adatgyűjtési folyamatoknál, anélkül, hogy aláásná a technológia fejlődését. A platform a családok és azok tagjainak védelmével foglalkozik és gondoskodik arról, hogy a világ minden tájáról származó vállalatok és kutatók kritikusan érzékeny információit és kommunikációit őrizzék.

Ezenkívül a teljes hálózat célja a külföldi, a csere, valamint a nemzeti hallgatók és oktatók életének támogatása akadémiai és pénzügyi céljaik elérése érdekében.

Következtetés és átfogó áttekintés

A közösségi média felhasználói sokan nincsenek tisztában azzal, hogy a magánéletüket mennyire sértik azok a tevékenységek amik a közösségi platformokon művelnek. Azonban a blokklánc alapú közösségi médiák azért léptek be a köztudatba, hogy segítsenek rávilágítani a magánélet védelmének szükségességére és arra, hogy miként bővíthetik kommunikációnkat a társadalom különböző rétegei között.

Forrás:

platinumcryptoacademy.com