Mint minden évben, idén is összeállította a Hackernoon az idei év legígéretesebb blokklánc projektjeit.

A blockchain technológia fokozatosan integrálódik a jelenlegi iparágakba, mivel a nagyvállalatok és az induló startup vállalkozások ezen új innováción alapuló  megoldásokat keresnek. A Forbes magazin azóta minden évben kihirdeti az ötven legjobb blokklánc technológia alkalmazó projekteket; az idei kiadvány a magazin másodéves „Blockchain 50” rangsorát jelöli.

A blockchain technológia legfőbb területe a digitális fizetések különösen a Bitcoin tranzakciói voltak. Ez azonban az utóbbi években megváltozott, tekintettel arra, hogy a technológia csökkentette a költségeket és a feldolgozási időt, miközben növeli a transzparenciát számos óriási iparágban.

A top 50-es blockchain listát, amelyet a Forbes készített, az integráció vezető ágazatai között szerepel a banki, a technológiai és az autógyártás.

Az olyan technikai óriások, mint az Amazon és az IBM úttörő szerepet játszanak a blockchain megoldásokban, amelyek alkalmasak a közvetlen és közvetett fogyasztók számára is. Az előbbi blokklánc kiterjesztési szolgáltatásokat kínál az Amazon Web-en, míg az utóbbi kifejlesztette az „IBM blockchain” -et, amely jelenleg „Food Trust”-ról ismert. Az is figyelemre méltó, hogy a legtöbb folyamatban lévő projekt a Hyperledger Fabric, az R3 Corda, a Bitcoin, a Chainlink és az Ethereum blokkláncokat választotta.Ezeknek köszönhetően több blokklánc alapú projekt alakult ki a mai világban meglévő elégtelen megoldásokra.

Ez a cikk kiemeli a 20 legígéretesebb blokkláncba épített újítást, amelyek szerepelnek a rangsorban ebben az évben.

1. Bridge Coin

A lista első helyét a Stellar blokkláncon épülő Bridge coin szerezte meg. Okosszerződéseket (Smart contract) használ a token-kezelés és a befektetési biztonság megkönnyítése érdekében. Alapvetően a BD token hozzáférést szolgál a Bridge Service-hez amely viszont kapcsolódik a Forex Iparhoz. Ezen a platformon keresztül az devizapiac érdekelt felei, például bankok és befektetők, kriptovaluta alapú fizetéseket teljesíthetnek a BD érme segítségével.

A Bridge Coin egyik fő versenyelőnye a skálázhatóság a Stellar blokklánca miatt. Ez az egyedüli megközelítés az devizapiacokon, mivel több szereplő csatlakozik az iparhoz, nem csak megkönnyíti a fiat-kripto integrációját, hanem a kriptovaluta keretein belül diverzifikálja a befektetési lehetőségeket is. Ennélfogva ebből következik, hogy a Bridge Coin az iparág vezető projektje lehet a jövőben.

2. Zelwin

A második helyen egy olyan online platform végzett, amely büszke arra, hogy az első olyan peer to peer platform, ahol minden érdekelt pénzt keres. A Zelwin modellje egy hűségjutalom rendszer, amelyben a vásárlók minden vásárlásért ZLW tokeneket kapnak. Dönthetnek úgy, hogy ezeket a pénzeszközöket átutalják a Mastercard vagy a Visa számlákra; alternatívaként lehetőség van a jutalmak mentésére.

A Zelwin nagy potenciált mutatott be a 20 legfontosabb blokklánc-projektben ebben az évben, globális piaca és token-jutalmazási rendszere miatt. A platform jelenlegi formájában széles árukínálatot kínál, amelyen a részt vevő vásárlók és eladók a világ bármely pontjáról kereskedhetnek. Ezenkívül a cég megközelítése a kriptoérmék tőkeáttételéről a lojalitási marketingben összhangban áll az iparág folyamatos változásaival a méltányosság megteremtése érdekében.

3. Atromg8

A dobogó harmadik helyét az Atromg8-t, egy svájci innovációs startup szerezte meg. Az AtromG8 egy egyedülálló multi-DLT blokklánc-hálózat, amely innovatív MixNet 5.0 alapon működik. A modern technológia különböző területein nemzetközi szakértők által felépített ökoszisztéma, amely megteszi a következő lépést az emberi kommunikáció és a digitális fejlődés területén. A svájci cryptovalley-ben lévő cég tagjai 12 különböző országban vannak világszerte.

Atromg8 hálózat valószínűleg nagy számú felhasználó tábort fog szerez a közeljövőben, mivel idén már saját illetve partnerségi blokklánc projektekkel indulnak, mint például a Chainsat, Rebuild-the-Chain vagy az International digital Student Pass (IDSP). A projekt mögé komoly nevek álltak be, a legismertebb a svájci Herbert Sterchi, aki az Ethereum foundation-nél töltött be vezetőszerepet, és jelenleg is a Consensys vezetőségi tagja és ő tölti be az Atromg8 elnöki tisztségét. A csapatban helyt kapott még a Huawei volt CTO-ja Jorge Sebastiao, és az olasz William Nonnis vezető fejlesztő aki jelenleg is az olasz Védelmi Minisztériumban tisztségviselő.

4. MMCrypto

Az MMCrypto az egyik legnagyobb Bitcoin & Crypto közösség. Christopher Jaszczynski, más néven Chris MMCrypto vezette óriási sikerre a YouTube-csatornájukat. Világszerte a napi átlagos nézettség szerint az 5 legjobban rangsorolt csatorna egyike. A telegram-közösségük az egyik legnagyobb a világon.

A közösség tagjai szeretik azt, hogy nemcsak a Bitcoinról, hanem egyéb altcoinokról is végeznek technikai elemzéseket. Magában foglalnak forradalmian új on-chain indikátorokat Bitcoin és Altcoinok árfolyam előrejelzésére. Nem csak az, hogy ez az elemzési módszer teljesen új a befektetések világában, hanem hihetetlen pontosságot mutat az előrejelzések tekintetében.

 

5. Platinum Q DAO Engineering

A Platinum Q DAO Engineering fő tevékenysége a testreszabott szoftvermegoldások az ügyfeleik számára. A vállalat felhasználja a mérnöki alapokat, hogy költséghatékony és innovatív technológiai megoldásokat biztosítson. Nevezetesen, a Platinum blokklánc-fejlesztési megoldásokat kínál, amelyek a következőket tartalmazzák: DApp létrehozása, blockchain integráció és vállalati tanácsadás azon szervezetek számára, amelyek hálózaton belül akarnak elosztott főkönyvi technológiát megvalósítani. A Platinum eddig kiemelkedő ügyfelei között szerepel a Japan Airlines és a Foxconn.

6. Crypto Village Accelerator

A Crypto Village Accelerator egy olyan Blockchain projekt “gyorsító”, amely óriási növekedést tapasztalt az elmúlt 6 hónapban. Olyan ökoszisztémát épít, amely lehetővé teszi a legjobb projektek számára a tőke gyors összegyűjtését és azonnali piacra lépését. Küldetésük a csalások kiküszöbölése és a felhasználók pénzügyi növekedésének lehetővé tétele. Az alapító, Carlo Buonpane, a legjobb tőzsdékkel működik együtt, és az elmúlt években számos projektben vett részt.

7. X10 Agency

X10 Agency – az egyik legmagasabb rangú és leggyorsabban növekvő titkosítási ügynökség világszerte. A cég rendkívül sikeresnek bizonyult a kriptográfia és a blockchain promóciós piacon, és már több mint 50 ügyféllel együttműködött. Mindig érdemes követni azokat a projekteket, amelyekkel együtt dolgoznak, ideértve a nagy és híres kriptováltozatokat, STO és IEO projekteket, walleteket stb.

8.  Blue Hill Mining Project

A Blue Hill Mining Project egy tokenizált bányászati ​​projekt, amely egyre növekvő számú bányászati ​​kutatási engedélyhez társtulajdonban van, token útján. Az ökoszisztéma saját likviditási rendszerrel rendelkezik, amely finanszírozást nyújt a projekt független módon történő továbbfejlesztéséhez. Ennek a token modellnek a célja a visszavásárlási terv, amely az élet utolsó szakasza, amikor az alapul szolgáló érték eléri a 30 USD-t BHM-tokenként.

9.  Bitit

A bitit az első kriptovaluta váltó, amely szerepel ebben a listában; A platform fiat-crypto kereskedési szolgáltatásokat kínál. A felhasználók könnyedén feltölthetik számláikat egy Mastercard vagy Visa-hoz kapcsolt fiókokon keresztül, és olyan kriptovalutákat vásárolhatnak, mint a Bitcoin és az Ethereum. Ez a projekt a szállításra, a fizetés biztonságára és a globális piac lefedésére összpontosít.

10. Nominex

 

Lehet, hogy potenciális forradalmár a kripto kereskedelemben.

A Nominex  egy olyan kripto tőzsde, ahol keverednek az ötletek, amelyek korábban még nem volt a piacon. Nevezetesen egy hibrid token disztribúciós modellel, amely az NMX token disztribúció első szakaszában teljes mértékben visszatérítheti a kereskedési díjakat. Az NMX második szakaszában a forgalmazók naponta azonos (nagy) mennyiségű NMX tokent osztanak fel napi kereskedési volumen-ükkel.

11. ECOSC

Az ECOSC, a máltai székhelyű vállalat által kifejlesztett olyan platform, amely a Blockchain technológiát alkalmazza az olaj / gáz, ásványok és minden termék kereskedelmére a világ leggyorsabb, átlátható és biztonságos kereskedelmi platformon, a világ leggyorsabb határon átnyúló fizetési rendszerével (L / C), gyors visszaigazolás fizetésre. Ez egy globális, decentralizált ellátási lánc menedzsment megoldás a blockchain tetején; amely összehangolja az érdekelt feleket, az eladókat és a vásárlókat a kereslet és a kínálat kimenetele stratégiai irányítása mellett, széles körben elfogadható kriptovaluta eszközökkel.

12. Sudan Gold Coin

Ezt a kripto-érmét valódi arany fogja támogatni; a cég célja egy decentralizált út biztosítása, ahol a felhasználók aranyat birtokolhatnak és kereskedhetnek tokenizálás útján. Ezenkívül az intelligens szerződéses technológiát használja a hálózat ökoszisztémáján belüli arany tulajdonjogának regisztrálására és új megállapodások létrehozására. A Sudan Gold Coin (SGC) lesz a fémmel ellátott token, amelyben a felhasználók kiszámíthatják aranyuk vagy más értékes ásványi anyagok értékét.

13.  Blockchain Foundry

A blockchain alkalmazása a mai iparban alacsonyabb, mint a legtöbb rajongó számíthatott volna. A Blockchain Foundry ezen a téren tanácsadó cégként helyezkedik el, amely integrációs és fejlesztési szolgáltatásokat nyújt a leendő ügyfelek számára. Ez a cég olyan kormányokat, vállalkozásokat céloz meg, amelyek testreszabott blockchain megoldásokat igényelnek.

14. Coinstelegram

A Coinstelegram csoport egy kripto szolgáltató, amely különösen az angol és orosz hírlevelekre specializálódott. A rendszeres hírfrissítések mellett, A Coinstelegram összefoglaló kereskedelmi elemzést kínál a legmagasabb rangú crypto projektekről. Ezt jól szervezett módon szállítják a CoinMarketCap származó harmadik fél adataival.

A Coinstelegram piaci rést jelent a hírlevelekben és a kripto befektetési alapokban ebben az évben. A jelenlegi helyzetben egy ausztráliai bíróság már elismerte a Bitcoint befektetési eszközként, míg a német szabályozó BaFin a kriptoeszközöket pénzügyi instrumentumoknak minősítette.

A Coinstelegram partnerei a kriptoiparban, a beruházások és a média szintén fel akarják gyorsítani a vállalat növekedését.

15.  OAAM

Az OAAM több mint 20 éves tapasztalattal rendelkezik az üzleti tanácsadás, stratégia és a marketing területén. 2016 óta az OAAM szakterülete a blockchain és az új technológiák. Startup vállalkozásokkal kapcsolatos szolgáltatásai, a tokenizálás és az IEO, ICO és STO rendszerek alapos ismerete lehetővé teszi a társaság számára, hogy napi szinten tanácsot adjon az ügyfeleknek abban, hogy miként vezessék leghatékonyabban a projekteiket.

Az OAAM a következő szolgáltatásokat nyújtja: tanácsadás, whitepaper előkészítés, grafikus rész, intelligens szerződés és token, tőzsdei és IEO vagy STO csereprogramok, marketing és hirdetési kampányok, szociális média menedzsment, közösségi finanszírozás nemzetközi tanácsadók támogatásával.

16.  CryptoCompare

Csakúgy, mint a Coinfirm, A Crypto Compare elemzi a kriptovaluták adatait. A felhasználók valós idejű árfolyam összehasonlításokat vehetnek fel a platformon, többek között a kereskedett mennyiségek vagy a piaci kapitalizációt. Ezenkívül a weboldal azt is mutatja, hogy az árak eltérőek-e a különböző időszakokban; naponta illetve hetente.

A CryptoCompare élő árfolyam frissítése nemcsak a kereskedők számára értékes, hanem a nagyobb digitális devizapiacokon, beleértve a spekulánsoknál is.

17.  Cryptwerk

A kriptovaluták növekedése ellenére a világon csak kevés üzlet fogadja el a kriptovalutákat, áruk vagy szolgáltatások fizetéseként. A Cryptwerk online könyvtárként működik, amely az érdeklődő ügyfeleket irányítja ezekbe a Bitcoin, Ether, Dash, Bitcoin Cash vagy Monero elfogadó üzletekbe. A felhasználók ingyenesen regisztrálhatnak a platformon és elkerülhetik a bankokat vagy a tőzsdéket, egyszerűen keresve a Cryptwerk webhelyen, mely vállalkozások átvették a digitális valutákat.

18.  Tierion

A Tierion a blockchain megoldását a rögzített adatok megváltoztathatatlan igazolásaként valósítja meg. A cég a „chainpoint” technológiát használja az adatok lehorgonyzáshoz és az időbélyeg hozzárendeléséhez egy elosztott főkönyven. Azóta bebizonyította, hogy szerepet játszik a dokumentumok időbélyegzésében, az IoT-adatok integritásában, a szabályok betartásában és a blokkláncban ellenőrizhető hitelesítő adatokban.

19.  Bitt

A Bitt egy olyan FinTech vállalat, amely blokklánc technológiát használ a P2P fizetések megkönnyítésére mobil alkalmazásokon és más szoftvereken keresztül. Ez a platform a pénzügyi intézményeket, a központi bankokat, a kereskedőket és a fogyasztókat célozza világszerte. Ennek eredményeként a Bitt az üzemeltetés országa alapján AML / KYC-kompatibilis.

20.  Stox

Végül, de nem utolsósorban itt a  Stox. Ez a projekt az Ethereum blockchain hálózatán alapul, és a kriptográfia előrejelző piacát szolgálja. A platform a natív tokenén fut, mint az esemény előrejelzéseinek, a díjak megfizetésének és a biztosítéknak a fizetése.

A felhasználók alapvetően kitalálják a várható eredményeket az időjárás, a politika, a sport és akár a pénzügyek területén is. Az olyan területeken folyó jelenlegi tendenciák alapján, mint például a fogadások, a rejtjelek volatilitása ellenére, valamint a helyes előrejelzések alacsony valószínűséggel történő megválasztása ellenére.

 

 

Forrás:

https://hackernoon.com/